Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Присъединете се към мисията

За Дайкин

Daikin Altherma 3 вече е тук

Следващото поколение от гамата Daikin Altherma съчетава технологията Bluevolution с онлайн управлението на Daikin, за да предложи на собствениците на жилища превъзходна ефективност.
Представена през тази година, системата Daikin Altherma 3 за отопление с конвекция и за битова гореща вода ще се предлага в различни размери с избор между модели от 4, 6 и 8 kW. Новата система предоставя температури до 65ОC с висока ефективност и е подходяща както за подово отопление, така и за радиатори и запазва своята отличителна защита от замръзване до -25ОC, осигуряваща надеждна работа дори и при най-студените климатични условия.
За да отговори на всички приложения и възможности за монтаж, Daikin Altherma 3 се предлага в три типа външни тела, с или без водосъдържател за битова гореща вода, вграден в самото тяло. Daikin Altherma е разработена за европейския пазар и се превърна във водеща марка при термопомпите, като поведе по пътя на интеграцията на възобновяемите енергийни източници, осигурявайки ефективност и комфорт на достъпни цени за все повече собственици на жилища. Посветен на продължаваща изследователска и развойна дейност, Европейският център за разработки на Daikin продължава да проучва и разработва разнообразни високотехнологични иновации, съобразени с климатичните нужди на Европа и температурните колебания.

Висока ефективност

Тялото е оборудвано с технологията Bluevolution и може да предоставя температури на водата до 65OC с много висока ефективност,  което прави системата подходяща както за подово отопление, така и за радиатори. Използването на технологията Bluevolution, разработена вътрешнофирмено и въведена в експлоатация през миналата година,  дава възможност да се използват високоефективни компресори с по-екологичния и одобрен от ЕС хладилен агент R-32. Тази оптимална  комбинация позволява Altherma 3 на Daikin да бъде първата термопомпа въздух-вода, захранвана чрез технологията Bluevolution. Подобрената ефективност, предлагана от Daikin Altherma 3, осигурява висока ефективност при най-ниски текущи разходи. Със своя енергиен клас A+++ това последно поколение от гамата термопомпи на Daikin постига ефективност на отопление от 5,4 COP при 7-35OC и ефективност при гореща вода от 3,3 COP (EN16147). Системата предлага няколко опции за гореща вода и отопление. Монтирането на Altherma 3 със стандартен водосъдържател за битова гореща вода прави тялото много по-компактно и то заема по-малко място.  Алтернативно, монтирането на тялото със система за съхранение на оплинната енергия позволява комбинация от по-широк диапазон от  енергия, когато се комбинира с термопанели. Това позволява непрекъснато и много икономично доставяне на прясна вода и гореща вода при поискване. „С дългогодишен опит в производството на термопомпи тип въздух-вода  и над 350 000 уреда, монтирани из цяла Европа, ние постоянно се стремим да оптимизираме ефективността на продуктите Daikin Altherma. Това се постига чрез непрекъснато фокусиране върху минимизирането на изискванията за потребление на електроенергия във всеки нов процес на разработване на продукти, което води до допълнително намаляване на текущите разходи.“, каза заместник генералният управител на Daikin Европа, Bart Aspeslagh.

климатик за домаЛесна за монтиране

Гамата Daikin Altherma 3 е проектирана интуитивно, като е помислено както за монтажника, така и за потребителя. Всички вътрешни тела се доставят готови за работа и включват основни хидравлични елементи, които вече са монтирани фабрично. Новата конструкция на напълно интегрираното тяло означава, че всяко техническо обслужване може да се извърши от предната страна чрез демонтаж на предния панел, а достъпът до всички тръби се осъществява от горната част на тялото. Външното тяло се тества и зарежда с хладилен агент, което допълнително намалява времето за монтаж. Конфигурирането е просто, като за конфигуриране на контролера се използва програма със съвети. Програмата със съвети позволява на монтажниците да въведат тялото в експлоатация с няколко стъпки и то да започне работа в рамките само на няколко часа: конфигурацията може да се
извърши дистанционно и да бъде качена в деня на монтажа.*Интелигентни управления за отопление
Комбинираният ефект на управлението на Daikin Altherma на зададена точка на температурата в зависимост от климатичните условия и инверторните ѝ компресори максимизират ефективността на новата Daikin Altherma 3 при  всяка външна температура, като осигуряват постоянна стайна температура по всяко време. Системата се предлага с избор от девет предварително програмирани  настройки, които могат да се регулират ежедневно.  Алтернативно, настройките могат да се управляват дистанционно чрез приложението за смартфони „Онлайн контролер“ на Daikin или чрез A+++ енергийно ефективен онлайн контролер. И двете позволяват регулиране на нивата  на домашен комфорт, за да отговорят на индивидуалните предпочитания, като същевременно се постига допълнителна енергийна ефективност. Системата Daikin Altherma 3 също може да бъде напълно интегрирана с други  системи за управление на дома, напр. IFTTT и приложения за максимална ефективност и удобство.