Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Български English

Любопитни факти за климатиците - част 2

Полезно

 

В предишната статия разгледахме някои факти за климатиците. В тази статия ще разгледаме още любопитни факти.

 

5.    Типични проблеми при климатиците и причини

 

  • Ако климатикът ви не работи, това най-вероятно се дължи на изгорял предпазител или прекъсвач. В противен случай най-вероятно вашият термостат е настроен неправилно.
  • Ако вашето тяло не осигурява адекватно охлаждане, то изпарителят най-вероятно е мръсен.
  • Ако вашето тяло продължава да се включва и изключва, или имате мръсен или блокиран кондензатор, или мръсен изпарител.
  • Ако вашето тяло не охлажда равномерно, то най-вероятнo вентилационните отвори са блокирани или имате протекли канали или недостатъчна изолация.
  • Ако вашето тяло работи, но не охлажда, кондензаторът или е запушен, или мръсен или имате неадекватни нива на фреона или повреден компресор.
  • Ако от климатичното тяло тече вода, най-вероятно има блокиран поток вида или счупена кондензатна помпа.
  • Ако вашето тяло издава странни шумове, то тогава или колана е износен, или не е поставен правилно.  

6.    Предимства на климатика

 

Климатиците са позволили голям напредък в медицината и са увеличили средната продължителност на живота. Например, климатизираните болници са помогнали в борбата с маларията, намалели са детската смъртност, разпространението на бактерии и напредъка в операциите.

 

 

7.    Климатиците са причината за успеха на летните хитови филми

Кино салоните са сред първите места, където хората имали възможност да поседят в климатизирано помещение, киносалоните често били най-хладните места в града. Когато времето ставало задушно, хората ходели на кино, за да гледат филми. Очаквайки големи тълпи, студията започнали да пускат най-добрите си продукции през лятото.

 

9.    Климатиците не оказали влияние на образованието

 

Летните ваканции били въведени, защото било непоносимо горещо в училищата. Въпреки това, графика на училищата не бил променен след въвеждането на климатика.

 

10.    Смятате, че климатикът не е нищо особенно?

 

Изобретяването на климатика се счита за едно от най-значителните открития на 20 век, като е оказал влияние на икономиката и на света по много начини.

 

Искате прохладно лято и топла зима - изберете Daikin от ММС Климатична техника – дългогодишен официален представител на японската марка у нас, покриващ целия цикъл консултация, проектиране, доставка, монтаж, поддръжка на едни от най-добрите климатици в света Daikin! Повече на национален телефон: 0 700 20 290.